Kohti rauhallisempaa joulunalusviikkoa


Uncategorized / sunnuntai, 16 joulukuun, 2018

Monissa kodeissa pyörähtää käyntiin yksi vuoden hektisimmistä viikoista. Juostaan pää kolmantena jalkana kaupasta toiseen hakemassa joululahjoja, sen seitsemää sorttia ruokapöytään, siivotaan vimmatusti ja töissäkin pitäisi viimeistellä monta asiaa ennen vuoden vaihdetta.

Vedä syvään henkeä työpöydän ääressä. Pysähdy miettimään, mitä kaikkea oikeasti on tehtävä. Mitkä työt voi jättää lomien jälkeiseen aikaan ja mitkä on oikeasti saatava valmiiksi? Melkein koko muukin Suomi lomailee viikon 52 ja elämä jatkuu taas tammikuussa.

Ole realisti joulusiivouksen suhteen. Mitä oikeasti täytyy siivota vai täytyykö mitään? Jos saunan lauteiden alla oli pölyä viikko sitten saunoessa, kestää sen pölyn kanssa saunoa vielä ensi viikonloppunakin. Kotisiivouksen tilaaminen tälle vuodelle on todennäköisesti jo myöhäistä, mutta ehkä ensi vuonna?

Jaa vastuuta tarjoiluista. Olitpa sitten menossa kyläilemään tai emännöimässä sukujoulua, jakakaa vastuuta ruokien hankkimisesta ja kokkaamisesta. Monet jouluherkut voi valmistella etukäteen ja tuoda mukanaan joulupöytään. Miettikää myös yhdessä, minkälaisen joulupöydän haluatte rakentaa. Mitään ruokaa ei tarvitse nostaa pöytään pelkästään perinteen nimissä. Valikoiman voi pitää maltillisena ja silti kaikki saavat vatsansa täyteen!

Lahjaksi aikaa! Yksikään muovinen vempele ei tuo niin paljoa iloa, kuin perheen kesken yhdessä vietetty aika. Nauttikaa siitä jouluna ja joulun jälkeen <3