Miksi mä tiedän jo nyt, mitä meillä kokataan torstaina 31.10.2019 – ja miksi sunkin kannattaisi tietää?


Uncategorized / perjantai, 4 tammikuun, 2019

Onko mitään niin ärsyttävää asiaa, kuin ajatteleminen? Kun seisot siinä automarketin pihassa parkissa ja koitat epätoivoisesti googlettaa jotain reseptiä päivälliseksi? Taas tätä samaa jauhelihaa ja hunajamarinoitua kanaa. Oispa kiva tehdä välillä jotain hyvää kasvisruokaa, mutta mitä ihmettä sitä keksis? Pää lyö tyhjää, muutakin tekemistä olisi.

Tiedän tunteen. Samat reseptit toistaa itseään ja viikko toisensa jälkeen lista muuttuu suppeammaksi ja suppeammaksi, kunnes tuntuu siltä, että makaronilaatikko on ainoa asia, mitä kulinaristisella maailmalla on sinulle tarjottavaa.

  1. Ota paperikalenteri ja lyijykynä käteen (tai kännykän kalenteri auki).
  2. Kirjoita sivun alalaitaan ensi viikon maanantain ja tiistain kohdalle kanakeitto (tai mitä helppoa ja nopeaa perusruokaa ikinä haluatkaan kokata)
  3. Plaraa kalenteria 7 viikkoa eteenpäin ja kirjoita maanantaille ja tiistaille kanakeitto ja jatka samaa rataa vuoden loppuun asti (tai tee automaattinen toisto kännykän kalenteriin)
  4. Palaa ensi viikkoon ja keksi ruoka/ruuat keskiviikolle ja torstaille ja toista merkintä 7 viikon välein vuoden loppuun. Tee sama muillekin kuudelle viikolle.
  5. Jos elämänne on yleensä viikonloppuisin yhtä hullunmyllyä, jätä viikonloput auki ja mieti torstaisin tulevan viikonlopun syömiset menojen mukaan. Viikonloppuisin on myös monesti paremmin aikaa kokeilla uusia reseptejä ja tehdä muutenkin ”työläämpiä” ruokia kuin arkena.
  6. Mikään ei ole kiveen hakattua. Kun käytät lyijykynää, voit käyttää myös pyyhekumia ja muuttaa suunnitelmia lennosta. Vaikka maanantaille onkin etukäteen kirjattu kanakeittoa, voit siirtää / vaihtaa mitä tahansa ruokalajeja tältä tai tulevalta viikolta ja syödä sunnuntain rippeet maanantaina. Suunnitelma on kuitenkin olemassa kaiken varalta jo valmiiksi.
  • Kun käyt säännöllisesti ja tietoisesti kaupassa muutaman kerran viikossa, säästät rahaa. Spontaanit hankinnat jäävät tekemättä, eikä ruokaa mene pilalle kaappiin unohtuneena.
  • Kun suunnittelet arjen ruokalistan etukäteen valmiiksi, voit yhdellä ajattelulla huomioida ruokalistan monipuolisuuden, vähentää hävikkiä tekemällä rippeistä hyvää myös huomiselle ja tehdä tietoisia terveellisiä valintoja arkiruokailuun. Taloudellista, ympäristöystävällistä ja terveellistä samalla vaivalla.
  • Kun teet suunnitelman kunnolla yhden kerran, säästyt siltä ainaiselta jahkaamiselta ja väkinäiseltä ideoinnilta, joka pahimmillaan stressaa ja vie ilon koko ruuanlaitosta.

Lokakuun viimeinen päivä meillä syödään kasviskastiketta pastan kera. Reseptin löydät Valion sivuilta. Sairaan nopee, helppo ja herkullinen.