Kuu taivaalta ja muita yhtä realistisia suunnitelmia


Uncategorized / keskiviikko, 27 helmikuun, 2019

Montako kertaa olet miettinyt minkä tahansa muutoksen tekemistä elämässäsi? Uusi työ, terveellisemmän elämän aloittaminen, toiselle paikkakunnalle muuttaminen tai opiskelu kokonaan uudelle alalle? Me haaveilemme ja suunnittelemme. Mitä enemmän asiaa pohdimme, sitä suuremmaksi muutoksen mörkö kasvaa ja toteamme, että hetki näin suurelle muutokselle ei ole oikea. Me suunnittelemme uudelleen ja uudelleen ilman minkäänlaista käytännön toteutusta.

Kun pudotettavaa painoa on 20 kiloa tai alan vaihtaminen vaatisi taloudellisen riskin ottamista, on yksinkertaisesti helpompaa jumahtaa nykytilanteeseen olemaan turvallisesti tyytymätön. Se ei vaadi minkäänlaisia ponnisteluita ja voit aloittaa jokaisen päiväsi tuttuun tapaan märehtimällä sitä, miten pomosi on perseestä, pusero kutistunut pesussa, lasten kanssa on käynnissä ”vaihe” eikä elämässä ole aikaa itselle.

Mutta mitäpä jos siinä parempaa hetkeä odotellessasi miettisit, minkälaisen ponnistuksen takana olisi yhden kilon pudottaminen? Kahdessa viikossa se on ihan realistista, eikä loppujen lopuksi vaadi juuri mitään siihen 20 kilon pudotukseen verrattuna. Mitäpä jos vaan ryhtyisit toimeen sen yhden kilon kanssa ja päättäisit sen jälkeen, miten haluat edetä? Tai mitä jos vaan nyt ihan samantien ilmoittautuisit infotilaisuuteen, jossa uudesta koulutuksesta kerrottaisiin? Olisit yhteydessä esimieheesi ja selvittäisit mahdollisuuden opintovapaaseen? Hyväksyisit, että päätöksen aika tulee, kun olet kerännyt asiasta ensin lisää informaatiota.

Ei se kannata, koska en voi juuri nyt käydä salilla kolmea kertaa viikossa”.

Ihan turha tuhlata tähän nyt energiaa, koska taloudellisesti alan vaihto ei ole mahdollista nyt kun lapset ovat pieniä.

Mutta mitä jos se pieni teko aukaiseekin jonkin oven, josta et vielä ole tietoinen? Mitä jos esimiehellesi puhuessasi hän kertookin yrityksen laajentumissuunnitelmista ja uudesta roolista, jota sinulle oli kaavailtu? Mitä jos kiloa pudottaessasi löydätkin herkullisen lounasreseptin, jonka haluat lisätä reseptikirjaasi? Ja mikä on pahinta mitä voi tapahtua, jos nyt ryhdyt suunnittelun sijasta toimeen? Olet mahdollisesti kilon köykäisempi tai olet saanut lisää tietoa uudesta alasta – tietoa, jota voit mahdollisesti hyödyntää myöhemmin. Totta. Onpa ikävä lopputulos….

Tartu toimeen. Ota askel. Mitä pienempi, sitä parempi.