Kahden päivän sääntö


Uncategorized / keskiviikko, 9 lokakuun, 2019

Jos olet vähänkään perehtynyt tapojen muodostumisen alkeisiin, olet varmasti törmännyt 21 päivän sääntöön. Monet tutkimukset osoittavat, että uuden tavan vakiintuminen osaksi arkeamme kestää 21 päivää.

Kolme viikkoa ei teoriassa kuulosta pahalta, mutta jokainen karkkikuopassa / sohvanpohjalla / somen syövereissä / tupakkapaikalla pidempään aikaa viettänyt tietää, että ”loppuviikko ilman” kuulostaa todella kaukaiselta ja kolme viikkoa sen myötä käytännössä mahdottomalta.

Onneksi ei tarvitse sinnitellä sinne asti!

Halusitpa sitten luopua huonosta tavasta tai lisätä elämääsi jotain hyvinvointiasi tukevaa, ota käyttöön kahden päivän sääntö. Se menee kaikessa yksinkertaisuudessaan näin:

Älä missaa kahdesti.

Kukaan ei voi treenata joka päivä, mutta treenirytmistä on helpompi pitää kiinni, kun lepopäiviä on peräkkäin vain yksi. Vedä lenkkarit jalkaan ja kävele vaikka kortteli ympäri, mutta älä jää sohvanpohjalle lojumaan kahta päivää putkeen; sieltä nouseminen on taas entistä hankalampaa.

Kukaan ei jaksa loputtomiin olla herkuttomalla, mutta satunnainen karkkipäivä ei lipeä viikkokausien mättöfestareiksi, kun pidät kiinni kahden päivän säännöstä – ei tänään, koska eilinen!

Ilta venähti kännykkää puolilleöin plaratessa? Ei siinä mitään, kunhan sama ei jatku tänään. Ylihuomenna voit miettiä tilannetta taas uudestaan.

Unohtuiko eilen kasvikset lautaselta? Lisää tänään, koska eilinen. Tuliko tissuteltua pari lasia viiniä iltapalaksi? Ok, mutta ei tänään, koska eilinen. Tökkiikö tenttiin lukeminen? Pidä välipäivä, mutta tartu kirjaan taas huomenna. Tiskit tiskaamatta? Jumissa Netflixissä? Vitamiinit ottamatta? Lonkankoukistajat venyttelemättä? Älä missaa kahdesti.

Kahden päivän sääntöä voi soveltaa käytännössä mihin tahansa sellaiseen tapaan, jonka haluaisit vakiinnuttaa osaksi päivittäistä arkeasi. Se on joustava ja armollinen – siis sääntö parhaimmillaan!